8 iulie? Ziua mea. Împlinesc o vârstă frumoasă. Prietenii au primit o invitație la: Primul sfert de secol împreună! Da, primul. Un sfert de secol în care am crescut, am învățat, am cules informații, opinii și experiențe. Un sfert de secol în care m-am format și reprezint rezultanta deciziile luate. Că tot vorbim despre decizii, anul trecut am luat decizia de a aplica la doctorat. Îmi doream să pot aprofunda studiile academice și, mai mult decât atât, să ajung la catedră și să pot da mai departe ceea ce am învățat de la profesorii pe care i-am admirat, colegii de birou sau simple cunoștințe pe care le-am întâlnit, în varii contexte, și mi-au împărtășit experiența lor. Acum sunt doctorandă în Științele Comunicării, preocupându-mă de cercetarea impactului Social Media asupra comunicării organizaționale (dar despre viața de doctorand voi reveni cu un articol separat, într-o postare viitoare).

Ce este Comunicatorier?

Comunicatorier, un proiect de suflet, ce a luat naștere dintr-un gând pe care l-am prins, din zbor, la prima mea predare, în calitate de doctorand, în cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și Relații Publice. Comunicatorier vorbește, cu pasiune, despre profesia de comunicator. Ne place să dăm sens tuturor activităților în care ne implicăm. Fă ceea ce te pasionează și nu vei munci nici măcar o clipă din viață – spune o vorbă înțeleaptă. Și aș mai adauga astfel: Fă ceea ce-ți place și nu vei munci nici măcar o clipă din viață, ci vei clădi un drum doar pentru tine.

Noi, cei pasionați de comunicare, ce fel de drumuri putem clădi?

Am creat proiectul Comunicatorier prin care să ajungem mai aproape de profesia de communicator. Aici vom colecționa povești, experiențe, impresii ale celor care, absolvenți ai Facultății de Comunicare și Relații Publice fiind, și-au construit un drum definit. Vom realiza, împreună, o hartă a meseriilor pe care un comunicator le poate avea.

Comunicatorier înseamnă, de fapt, un Dicționar de Comunicator.

Va fi Comunicatorier o sumă de rețete de urmat?

Consider, așa cum am mai subliniat aici, că toate experiențele noastre sunt de natura profersonală: viața profesională își pune amprenta pe viața personală și viceversa. Și uite așa apare hibridul: profersonal. Astfel, o experiență de viață nu este o rețetă de urmat, dar poate fi o rută pe care ne putem clădi propriul drum.

Și totuși, cum a luat naștere Comunicatorier?

Revenind la cum s-a născut proiectul Comunicatorier, la primul curs pe l-am susținut pe tema Rolul Social Media în comunicarea organizațională o studentă, la finalul cursului, m-a surprins cu întrebarea: “Ce face o persoană care a terminat Facultatea de Comunicare?” Completând astfel, “Îmi place domeniul comunicării, dar mulți îmi spun că am greșit că nu am ales pe o facultate pe domeniul științelor exacte exactă. Se plătește bine..” Era nedumerită, ca mulți studenți din anul I, de altfel. Îți mai amintești de anul I de facultate? Eu l-am avut instant în minte după ce mi-a fost adresată această întrebare. Ce i-am răspuns? I-am răspuns cu o altă întrebare: “Dar te-ai imagina lucrând în informatică, matematică, fizică – numește tu o știință exactă – 8 ore pe zi, 20-30 de ani de zile?”. A tăcut câteva secunde. Și, apoi, mi-a răspuns scurt: “Probabil cu greu..”.

Concluzia? 8-9 ore pe zi le petreci la birou. Iubește ceea ce faci sau fă ceea ce iubești! Lasă loc lucrurilor care cu adevărat contează, nu celor care doar ne îngreunează “mersul”…, cum scriam aici

Pasionat(ă) de comunicare sau, pur și simplu, te întrebi cam ce (poate) face un om care a terminat Facultatea de Comunicare și Relații Publice? Aici găsești comunitatea oamenilor pasionați de comunicare.

Și tu poți contribui la Dicționarul de comunicator.

Ne vedem pe facebook.com/Comunicatorier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *